ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ:

Τα παρακάτω βιβλία της βιβλιοθήκης του σχολείου μας μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμες πηγές πληροφοριών για την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας στην Α΄τάξη.

ΣΕΙΡΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ

τ. 2: ΓΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ( σεισμοί και ηφαίστεια, κλιματικές αλλαγές, πετρώματα και ορυκτά, υπερθέρμανση του πλανήτη, κ.α.)

τ.3: ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ύλη και μόρια, ραδιενέργεια, πυρηνική ενέργεια, άτομα και ισότοπα, οξυγόνο και όζον, κ.α.)

τ.4: ΥΛΙΚΑ (μέταλλα και κράματα, εξόρυξη και χύτευση, φάρμακα και εμβόλια, ρύπανση και ανακύκλωση, ισχυρές κόλλες, εκρηκτικές ύλες, φυσικές και συνθετικές ίνες, πετρέλαιο, καουτσούκ και πλαστικά, κ.α.)

τ.5: ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ισχύς και ενέργεια, κινητήρες και πύραυλοι, τριβή και πίεση, καυσιμα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κ.α.)

τ.6: ΦΩΣ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ (λέιζερ, ολογράμματα, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, οπτικές ίνες, ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, υπέρηχοι, CD  και DVD, κ.α.)

τ. 7: ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ (ρομπότ, τεχνητή νοημοσύνη, κβαντικοί υπολογιστές, εικονική πραγματικότητα, επικοινωνίες, Internet και Web, κ.α.)

τ. 10: ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑ (χρωμοσώματα και DNA,  μικροχειρουργική, διατροφή, τομογράφοι, κ.α.)

ΣΕΙΡΑ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ

τ.1: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ (το επάγγελμα του αρχαιολόγου, τεχνικές, κύριες αρχαιολογικές θέσεις, κ.α.)

τ.2: ΜΟΥΜΙΕΣ (διαδικασία μουμιοποίησης, τεχνητές ή φυσικές μούμιες, μεταχείριση μουμιοποιημένων σωμάτων, κ.α.)

τ.4: ΓΟΝΙΔΙΑ ΚΑΙ DNA (η γενετική και οι ανακαλύψεις της, τεχνολογία του DNA, ιατροδικαστική και γονιδιακή θεραπεία, κλωνοποίηση, γενετική μηχανική, κ.α.)

τ.5: Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ (βακτήρια, μύκητες, ιοί και πρωτόζωα, μικροσκόπιο και μικροσκοπική μελέτη, κ.α.)

τ.9: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (τηλέφωνο, φωτογραφία, κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, βίντεο, δορυφόρος, κ.α.)

τ.11: ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ (άστρα και γαλαξίες, ηλιακό σύστημα, όργανα και διαστημικά σκάφη για εξερεύνηση του διαστήματος, διαστημική τεχνολογία, κ.α.)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΕΚΔ ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Πληροφορίες για τον τάφο του Τουταγχαμών, τον Πήλινο στρατό, τη στήλη της Ροζέτας, το Άγκορ Βατ, τον Τιτανικό, κ.α.

ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΕΚΔ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Αναφορές στα επτά μεγάλα θαύματα του αρχαίου κόσμου αλλά και σε θαύματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΙΕΣ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Πρωτιές και περίεργα στοιχεία από διάφορους τομείς όπως, τρόφιμα και ποτά, εμπόριο και τεχνολογία, μεταφορικά μέσα, τέχνες, ιατρική και αθλητισμός, επικοινωνίες, κ.α.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΕΚΔ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Η τεχνολογία στα μεταφορικά μέσα  και τις μηχανές, στα κτίρια και τις κατασκευές, στον ελεύθερο χρόνο, στον τομέα της πληροφορικής, κ.α.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΕΚΔ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Συνοπτική αλλά περιεκτική παρουσίαση τομέων όπως: τα υλικά και η επεξεργασία τους, κατασκευές και μετρήσεις, η τεχνολογία των αυτοκινήτων και οι θερμικές μηχανές, επικοινωνίες, ηλεκτρονική και υπολογιστές, ιατρικά θέματα αλλά και η σχέση τεχνολογίας και φύσης, κ.α.

HUTCHINSON & SELLWOOD, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η αξία της έρευνας και η ερευνητική διαδικασία, ιδέες, πειράματα και προκλήσεις για την τεχνολογία, κ.α.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΙΑ Μ., ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΕΚΔ ΟΕΔΒ

Περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τη επιστήμη και την τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα

ΕΥΡΗΚΑ! ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΦΥΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Αναφέρονται και αναλύονται μερικές από τις παλιότερες και τις σύγχρονες εφευρέσεις όπως: εκκρεμές, εμβόλια και αντιβιοτικά, ο ανελκυστήρας, το αεροπλάνο, η φωτογραφική μηχανή και ο φωνογράφος, το νάυλον, το walkman, κ.α.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Από το δίσκο της Φαιστού και τα ιερογλυφικά έως το MP3και τις οπτικές ίνες. Εξετάζονται σχετικά θέματα όπως: η γραφή και η τυπογραφία, οι εκτυπώσεις και η εφημερίδα, ο τηλέγραφος και το τηλέφωνο, η φωτογραφία και ο κινηματογράφος, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το διαδίκτυο, κ.α.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ – ΕΚΔ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Η επιστήμη του καιρού, βασικά στοιχεία του καιρού, άτλαντας των νεφών, πρόβλεψη καιρού, κ.α

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΓΗ – ΕΚΔ. ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Ο πλανήτης Γη και η δομή του, τα πετρώματα και το έδαφος, οι αλλαγές του τοπίου, ωκεανοί, ατμόσφαιρα

ASIMOV I., ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΌ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΩΣ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ) – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Εκτός από τα ιστορικά στοιχεία που παρατίθενται, γίνεται μια πανοραμική θεώρηση της εξέλιξης τόσο της επιστήμης όσο και της τεχνολογίας καθώς και αναφορά στον τρόπο με τον οποίο επέδρασαν και διαμόρφωσαν τον πολιτισμό των διαφόρων κοινωνιών μέχρι σήμερα.

ASIMOV I., ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Πώς οι επιστήμες έπλασαν τη μορφή του κόσμου και πώς ο κόσμος επηρέασε τις επιστήμες από το 4.000.000 π.Χ. μέχρι τις μέρες μας. Σε σύντομα αλλά γλαφυρά κείμενα εξετάζονται επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα στην πορεία του χρόνου.

ΣΕΙΡΑ ΑΤΛΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ – ΕΚΔ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

τ.1: ΣΥΜΠΑΝ (το σύμπαν και οι δυνάμεις του, αστεροσκοπεία και τηλεσκόπια, κ.α.)

τ.4: ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ (περιγραφή, μελέτη και πρόληψη, μετρήσεις και όργανα ακριβείας, δορυφορική παρακολούθηση, αντισεισμική τεχνολογία, κ.α.)

τ.5: ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΥΚΤΑ (κατηγορίες πετρωμάτων και ορυκτών και σχηματισμός τους, χρήσεις, εξαγωγή και εξόρυξη, κ.α.)

τ.12: ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ (πηγές ενέργειας, τροχός, πυξίδα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, βιοκαύσιμα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ραντάρ doppler, ομοιώματα για δοκιμές οχημάτων, μεταφορικά μέσα, κ.α.)

τ.13: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (τα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας, όπως: κινηματογράφος 3D, i Pod, Wii, οθόνη LCD, συστήματα GPS, υπέρηχοι4D, LASER, ψηφιακό χαρτί, μικροτσίπ, οθόνες αφής, ρομποτική χειρουργική, έξυπνα σπίτια, νανοτεχνολογία, βιοτεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, κ.α.)

τ.15: ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΙΙ (τεχνικές διάγνωσης ασθενειών, τεχνητά όργανα, μεταμοσχεύσεις, νανοϊατρική, κ.α.)

ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑ

Από τον κοχλια του Αρχιμήδη, τους νερόμυλους και τις ατμομηχανές στους πυρηνικούς αντιδραστήρες και τα αιολικά πάρκα. Παρουσίαση εργαλείων, καυσίμων ορυκτών, κινητήρων και γεννητριών, φωτοβολταϊκών συστημάτων, γεωθερμικής ενέργειας, υδροηλεκτρισμού και αιολικής ενέργειας, κ.α.

ΣΕΙΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ

τ.1: ΒΑΡΥΤΗΤΑ (από τον Αριστοτέλη ώς τις μαύρες τρύπες και τα βαρυτικά κύματα)

τ.2: ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ (από το κεχριμπάρι του Θαλή ώς τα υπεραγώγιμα υλικά)

τ.: ΦΩΣ (από τα πρώτα τηλεσκόπια ώς τα laser και τις οπτικές ίνες)

τ.4: ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ (από την ατομική θεωρία του Δημόκριτου ως τα κουάρκ και τη νανοτεχνολογία)

τ.5: ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ (η διαμόρφωση του αναγλύφου της Γης και η σύγχρονη γεωλογία)

τ.6: ΓΕΝΕΤΙΚΗ (από τα πειράματα του Mendel ως την κλωνοποίηση)

τ.7: ΕΞΕΛΙΞΗ (η θεωρία του Δαρβίνου και οι σύγχρονες εφαρμογές της)

ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ Κ., ΤΟ ΞΥΛΟ

Αναλυτική μελέτη του ξύλου, της ανατομίας του και των χαρακτηριστικών του, των εχθρών του, των ειδών ξύλου καθώς και των σύγχρονων τεχνολογιών επεξεργασίας του ξύλου.

ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΝΟΗΣΙΣ

Ενας κατάλογος των έργων που εκπονήθηκαν το 2007 – 08 στα πλαίσια διαγωνισμού που διοργανώθηκε από τους παραπάνω φορείς. Πλούσιο υλικό σε θέματα και ιδέες επιστημονικού και τεχνολογικού πολιτισμού.

MORGAN S., ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Το βιβλίο αυτό εξετάζει πώς βελτιώνονται τα φυτά και τα ζώα με τεχνητή επιλογή και πώς συμβάλλει σε αυτό η γενετική μηχανική. Εξηγεί τη γενετική τροποποίηση με τρόπο απλό και καλύπτει θέματα όπως η γενετική ρύπανση, η βιοποικιλότητα, η επισήμανση των τροφίμων, η τεχνολογία προστασίας των γονιδίων, κ.α.

MORGAN S., ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΚΔ. ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι τεχνικές κλωνοποίησης, η έρευνα σχετικά με την κυτταρική διαφοροποίηση, τις ξενομεταμοσχεύσεις και τα βλαστοκύτταρα. Θέτει ακόμη ερωτήματα βιοηθικής, όπως η ορθή διαχείριση των κλώνων, η κλωνοποίηση του ανθρώπου και η γενετική σχεδίαση παιδιών.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΠΗΓΕΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ) – ΕΚΔ. ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Αναλυτική παρουσίαση των πηγών ενέργειας, εναλλακτικών και μη, καθώς και των πρακτικών εφαρμογών τους (ενεργειακά συστήματα, καύσιμα, ηλιακή, κινητική, πυρηνική ενέργεια, ενέργεια βιομάζας, εξοικονόμηση ενέργειας, φωτοβολταϊκά, υδρογόνο, ενέργεια σύντηξης, κ.α.)

SCHWALLER A., ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ – ΕΚΔ. DELMAR TECHNOLOGY SERIES

Το βιβλίο περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες ενότητες: Τεχνολογία μεταφορών (χερσαίες, ναυτικές, αερομεταφορές, διαστηρμικές μεταφορές), Τεχνολογία ενέργειας (ορυκτά καύσιμα, πυρηνική ενέργεια, ηλεκτρική ενέργεια, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση), Τεχνολογία ισχύος (σχεδιασμός θερμοκινητήρων, ηλεκτρική ισχύς, βενζινοκινητήρες, κ.α.) και Μελλοντικές εξελίξεις.

ΣΕΙΡΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΕΚΔ. ΙΩΝ

1. ALÍCIA RODRIGUEZ, ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ : Κατασκευές σχετικά με μηχανήματα και εργαλεία (τροχαλία, καταπέλτης, αργαλειός, κατσαβίδι, κλπ)

2. ORIOL NOS, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Κατασκευές σχετικά με μέσα μεταφοράς και επικοινωνιών (αεροπλάνο, τελεφερίκ, αναβατόριο, ραδιόφωνο, κλπ)

ΗΛΙΑΔΗΣ Ν., Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΕΚΔ. ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΝΑ

Παρουσιάζεται η σύνδεση μεταξύ τεχνολογίας και κοινωνίας καθώς και τα χαρακτηριστικά  της εποχής της πληροφόρησης. Επίσης αναλύεται η μέθοδος project και η εφαρμογή της σε χώρες του εξωτερικού.

LECORFEC J.M.-BALLERO M., ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΕΚΔ. ΧΡΥΣΗ ΠΕΝΝΑ

ΤΣΙΑΝΤΗΣ Κ.-ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ Ν., ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Μελετά τις καταβολές της  τεχνολογίας καθώς και την ιστορία της τεχνολογικής εξέλιξης (εποχή λίθου έως βιομηχανική επανάσταση και σύγχρονη τεχνολογία). Αναφέρεται επίσης στις σχέσεις τεχνολογίας και κοινωνίας.

ΖΕΤΤΟΣ Δ., Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ – ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΕΚΔ. ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΛΙΒΑΝΗΣ

Ο αμίαντος στο νερό και στα δομικά υλικά. Κανονισμοί και έλεγχος, προτάσεις για προστασία

ΚΟΤΟΝΙΑΣ Γ., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΚΔ.ΟΕΔΒ

ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Δ.-ΤΡΙΑΔΗ Δ., ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑΚΟΣ Δ.-ΚΟΝΤΟΜΙΧΟΣ Ν., ΕΜΠΟΡΙΑ (MARKETING) ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΣΕΙΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, Τ. 3 ΝΕΡΟ, ΕΚΔ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ

Η σπουδαιότητα του νερού, η μείωση των αποθεμάτων του, λύσεις παγκόσμιες και ατομικές

MCDONALD FIONA  –  MASON ANTHONY, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Συνοπτική παρουσίαση σχετικά με τα μουσικά όργανα, τον κινηματογράφο και το θέατρο, το χορό και το κουκλοθέατρο, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική και την ενδυμασία

FÉNELON ANETT KOLB – ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ

Συνοπτική αναφορά στους μεγάλους μουσουργούς

ΤΕΧΝΗ – ΜΟΥΣΙΚΗ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΕΚΔ. Ι. ΣΙΔΕΡΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 • Τόμος 1: αρχαιοελληνικός, αιγυπτιακός και ρωμαϊκός πολιτισμός
 • Τόμος 2: Βυζάντιο, Μεσαίωνας, Κινεζική, Ιαπωνική και Προκολομβιανή τέχνη
 • Τόμος 3: Τέχνη και Αρχιτεκτονική στην Ευρώπη 15 – 18ος αι.

REID STRUAN – ΑΪΝΣΤΑΪΝ

MASON PAUL – ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ

FULLICK ANN – ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ

Σύντομες βιογραφίες

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

POPULAR SCIENCE, SCIENCE IN SCHOOL, ΑΘΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ, ΓΑΙΟΡΑΜΑ – EXPERIMENT, ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ PAPYROS LAROUSSE BRITANNICA

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ

 • ΤΟΜΟΣ 1 – Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΓΗ: ρύπανση ατμόσφαιρας
 • ΤΟΜΟΣ 2 – ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: αστρονομία, ημερολόγια
 • ΤΟΜΟΣ 3 – ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑ: σβούρα, αεροπλάνο, διαστημική τεχνολογία, μικροσκόπιο, τηλεσκόπιο, λέιζερ, ηλεκτρισμός και μαγνητισμός, πυρηνική ενέργεια και ατομικοί αντιδραστήρες
 • ΤΟΜΟΣ 4 – ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ: οικολογία
 • ΤΟΜΟΣ 5 – ΤΕΧΝΙΚΗ:  η ενέργεια του νερού, η χρήση του ατμού, κινητήρες, πυρηνική ενέργεια, διαστημικά τεχνολογία, εξόρυξη και επεξεργασία μεταλλευμάτων, οικοδόμηση και κατοικία, ενδυμασία, μεταφορικά μέσα, λιμάνια, αεροδρόμια και γέφυρες, τεχνολογία τροφίμων (κονσερβοποίηση, ζάχαρη, κρέας και γάλα), κατασκευή χαρτιού και εκτύπωση βιβλίων, φωτογραφία, κλπ
 • ΤΟΜΟΣ 6 – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: λιπάσματα, αγροτικές μηχανές και εργαλεία, θερμοκήπια
 • ΤΟΜΟΣ 7 – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ:  σωματική αγωγή και σπορ
 • ΤΟΜΟΣ 8 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: αιγυπτιακός πολιτισμός, ορυχεία στην αρχαία Ελλάδα, βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
 • ΤΟΜΟΣ 12 – ΤΕΧΝΗ: κινηματογράφος, θέατρο και κουκλοθέατρο, αρχαία μνημεία, τηλεόραση

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s