Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η προφορική παρουσίαση γίνεται μετά από την ολοκλήρωση της γραπτής εργασίας και της κατασκευής. Η διάρκειά της είναι  10΄ περίπου και πραγματοποιείται την ώρα του μαθήματος μέσα στο εργαστήριο τεχνολογίας.

Η προφορική παρουσίαση δεν περιλαμβάνει ανάγνωση της γραπτής εργασίας ή απομνημόνευση τμημάτων της. Σκοπός της είναι ο μαθητής να δείξει την πορεία του για την ολοκλήρωση της ερευνητικής του εργασίας, να αποδείξει δηλαδή ότι έχει κάνει έρευνα.

Στηρίζεται στην περιγραφή του τρόπου με τον οποίο εργάστηκε ο/η  μαθητής/τρια τόσο για τη γραπτή εργασία όσο και για την κατασκευή. Ενδεικτικά, η περιγραφή μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής:

  • Ποιο είναι το θέμα της εργασίας. Λ’ιγα λόγια γι αυτό
  • Γιατί επιλέχθηκε
  • Ποιες ήταν οι δυσκολίες κατά την ολοκλήρωση της γραπτής εργασίας. Πώς ξεπεράστηκαν
  • Ποιες ήταν οι δυσκολίες κατά την ολοκλήρωση της κατασκευής. Πώς ξεπεράστηκαν

Κατά την προφορική παρουσίαση ο/η  μαθητής/τρια θα παρουσιάσει την εργασία του δεμένη σε βιβλίο (την οποία μπορούν να δουν οι υπόλοιποι) και την κατασκευή του, μπορεί δε να τη συνοδεύσει ( χωρίς να είναι αναγκαίο) με όποιο υλικό κρίνει απαραίτητο (φωτογραφίες, σχετικά αντικείμενα,  σύντομα video, παρουσιάσεις power point, κλπ). Επίσης, ο/η  μαθητής/τρια μπορεί να συμβουλεύεται τις σημειώσεις του ( η απομνημόνευση απαγορεύεται γιατί δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό). Στο τέλος της παρουσίασης, οι υπόλοιποι μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις σχετικά με όσα παρουσιάστηκαν και μόνο.

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η vaso λέει:

    Πολύ καλή δουλειά!!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s