ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Β΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ:

Τα παρακάτω βιβλία της βιβλιοθήκης του σχολείου μας μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμες πηγές πληροφοριών για την εκπόνηση της ομαδικής ερευνητικής εργασίας στην Β΄τάξη.

ΚΡΕΣΠΗΣ Κ.-ΠΙΣΠΙΝΗΣ Β., ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ) – ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Δίνονται γενικά στοιχεία για την επιχείρηση και τις κατηγορίες επιχειρήσεων, τη διοίκηση επιχειρήσεων και στοιχεία εργατικής νομοθεσίας. Το βιβλίο εστιάζει στην αυτοκινητοβιομηχανία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Ενδιαφέρον το κεφάλαιο Περιβάλλον και Αυτοκίνητο.

ΚΑΡΑΛΗΣ Θ., ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πληροφορίες για την ορθή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και τη συνέντευξη επιλογής αλλά και γενικότερα για την αγορά εργασίας και τη σχετική νομοθεσία.

ΖΙΩΓΑΝΑΣ Χ.- ΜΑΤΤΑΣ Κ. κ.α., ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γενικές έννοιες σχετικά με τη γεωργική οικονομία και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, πληροφορίες για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, την παραγωγική διαδικασία και τους συντελεστές παραγωγής, τη μηχανοργάνωση και την οργάνωση αρχείων στις επιχειρήσεις αυτές.

ΚΑΛΙΜΑΝΗ ΚΟΤΣΩΝΗ Κ. κα – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Το σύγχρονο γραφείο, η αρχειοθέτηση, η επικοινωνία και οι χρήσεις ψηφιακών τεχνολογιών για την επίτευξή της στο χώρο αυτό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Ένας απλός οδηγός με χρήσιμες πληροφορίες για το ρόλο της διαφήμισης, τις ετικέτες και τη συσκευασία των προϊόντων, τον ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) και το ρόλο του στην ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων, καθώς και για τα δικαιώματα του καταναλωτή.

ΣΜΥΡΛΗΣ Δ., Η ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ

Στοιχεία για την προσωπική συνέντευξη

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ Α. – ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ Ε., ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Το βιβλίο αναφέρεται ειδικότερα στον Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ταυτόχρονα όμως δίνει λεπτομέρειες για την αγορά εργασίας, τη συνέντευξη επιλογής και τη δια βίου εκπαίδευση

ΠΑΡΙΚΟΥ Γ.Ι. – ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ Ν., ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Παρουσιάζεται η ομαδική μέθοδος εργασίας. Αναλύονται οι ρόλοι των διευθυντων τμημάτων σε μια επιχείρηση, δίνονται διαγράμματα οργάνωσης της παραγωγής καθώς και παραδείγματα οργάνωσης και διαχείρισης  βιομηχανικών μονάδων όπως παραγωγής χαρτιού, μπύρας, ηλεκτρικής ενέργειας, κ.α.

ΖΗΣΗΣ Ι, ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ΕΚΔ. ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Πράσινη οικονομία, πράσινη επιχειρηματικότητα, η ιστορία και τα χαρακτηριστικά της, ποιότητα, πιστοποίηση και αγορά.

ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ Χ. – ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ Α κ.α., ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Παρουσιάζονται οι ποιοτικές προδιαγραφές, τα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας και ο ποιοτικός έλεγχος. Επίσης παρουσιάζονται λεπτομέρειες για τον ποιοτικό έλεγχο κάθε κατηγορίας τροφίμων ξεχωριστά, όπως λαχανικά και φρούτα, λίπη και έλαια, κρέας και αλλαντικά, ποτά αλκοολούχα και μη, αυγά, αλιεύματα, κλπ.

ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ Γ. – ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙ. κ.α., ΑΓΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Το βιβλίο είναι γραμμένο για την ειδικότητα Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας της τεχνικής εκπαίδευσης και γι αυτό εστιάζει στις μεθόδους παραγωγής αγροτικών προϊόντων (κατάψυξη και κονσερβοποίηση φρούτων και λαχανικών, παραγωγή σαπουνιού, ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών, κρασί και αποστάγματα, άρτος και αρτοσκευάσματα, προϊόντα μελισσοκομίας, κ.α.). Γίνεται αναλυτική αναφορά στα μηχανήματα παραγωγής και στον σχετικό ποιοτικό έλεγχο. Περιγράφεται η δημιουργία μιας αγροβιοτεχνίας και δίνονται χρηματοοικονομικά στοιχεία (κόστος παραγωγής, ισολογισμός και προϋπολογισμός, κεφάλαια, κ.α.)

ΜΠΛΟΥΚΑΣ Ι. – ΜΟΑΤΣΟΥ Γ. κ.α., ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΚΔ. ΟΕΔΒ

Τα θέματα που πραγματεύεται αυτό το βιβλίο σχετίζονται με τα ζωικά προϊόντα ( κονσερβοποίηση κρέατος, επεξεργασία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, μεταποίηση αυγών και ψαριών, κ.α.)

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ Ν. – ΒΡΑΧΑΤΗ Ε., ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Υλικά συσκευασίας, μηχανές και τρόποι συσκευασίας, ποιοτικός έλεγχος υλικών συσκευασίας, συσκευασία και περιβάλλον

ΓΑΡΔΕΛΗ Χ. – ΜΑΛΛΙΔΗ Κ. κ.α., ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Παρουσιάζονται στοιχεία για τη ποιότητα των τροφίμων, τις μεθόδους συντήρησής τους και τους τρόπους μεταποίησης (γάλακτος, δημητριακών, ζάχαρης, κρασί, λαδιού, φρούτων και λαχανικών,κλπ)

ΓΑΛΑΝΟΣ ΕΥ. – ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗ Α. κ.α., ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Η υγιεινή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας τροφίμων, η ασφάλεια στην επεξεργασία και την συντήρηση των τροφίμων

ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΡΑΣ Γ. – ΜΑΣΟΥΡΑΣ Θ., ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΚΔ. ΟΕΔΒ

Ειδικές αναφορές στη μεταποίηση των προϊόντων φυτικής προέλευσης

ΣΕΙΡΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ – ΕΚΔ. ΕΘΝΟΣ

τ. 10: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ (μαζική παραγωγή, ρύπανση από τις βιομηχανίες, αντιρρυπαντική τεχνολογία και ατομική συμπεριφορά, κλπ )

τ. 11: ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  (περιβαλλοντικά προβλήματα, εναλλακτικές πηγές ενέργειας και αξιοποίηση αυτών, κλπ)

Σχολιάστε

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Log Out / Αλλαγή )

Google+ photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Log Out / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s